چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 1551
  • 10 جولای 2023 - 9:12
  • 199 بازدید
  • ۰ دیدگاه

پس از کویت، ریاض هم علیه ایران مدعی شد

پس از کویت، ریاض هم علیه ایران مدعی شد
پس از کویت، ریاض هم علیه ایران مدعی شد

اکوایران: به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی میدان گازی آرش، تحت مالکیت مشترک عربستان و کویت بوده و آنها به تنهایی مالک آن هستند.

به گزاش اکوایران، رسانه‌های دولتی سعودی گزارش دادند که ریاض اعلام کرده که به همراه کویت از «حقوق کامل» خود در یک میدان گازی مورد مناقشه در خلیج‌فارس دفاع کرده و ادعای ایران برای بهره‌مندی از این میدان مشترک را رد می‌کند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، به ادعای خبرگزاری رسمی عربستان سعودی از یک منبع وزارت خارجه این کشور، این میدان که در ایران با نام آرش و در کویت و عربستان سعودی به نام الدره شناخته می‌شود، تحت مالکیت مشترک عربستان و کویت بوده و آنها به تنهایی مالک آن هستند.

بیانیه عربستان یک روز پس از دعوت مجدد کویت از ایران برای شرکت در مذاکرات برای مشخص‌کردن مرزهای دریایی منتشر شد.

وزارت خارجه عربستان طی بیانیه‌ خود مدعی شده : «مالکیت منابع طبیعی در منطقه دریایی تقسیم‌شده و از جمله آن میدان الدره به‌طور کامل، تنها در مالکیت مشترک پادشاهی عربی سعودی و کشور کویت است، و تنها این دو کشور دارای حقوق حاکمیتی کامل برای بهره‌برداری از آن منطقه هستند».

به منبع آگاه در وزارت خارجه سعودی همچنین افزود: «پادشاهی عربی سعودی مجدداً دعوت سابق خود از طرف ایرانی را برای آغاز مذاکرات ترسیم مرز شرقی منطقه دریایی تقسیم‌شده میان سعودی و کویت به‌عنوان یک طرف مذاکره‌کننده واحد، در مقابل طرف ایرانی و بر اساس احکام قوانین بین‌المللی تکرار می‌کند».

اختلاف بر سر این میدان که ذخایر قابل استخراج آن حدود ۲۲۰ میلیارد مترمکعب تخمین زده می‌شود، به دهه ۱۹۶۰ برمی‌گردد، زمانی که ایران و کویت به یکدیگر امتیازات فراساحلی مشترک اعطا کردند. سال گذشته، کویت و عربستان سعودی با وجود مخالفت‌های ایران که این قرارداد را «غیرقانونی» می‌خواند، توافقنامه‌ای را برای توسعه این میدان امضا کردند.

هفته گذشته، محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت که «آمادگی کامل برای آغاز حفاری در میدان مشترک آرش وجود دارد». وی در سخنانی که رسانه دولتی ایران منتشر کرد، گفت: «برای اجرای طرح توسعه این میدان منابع قابل‌توجهی در اختیار هیئت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است».

سال‌هاست که ایران و کویت درباره منطقه مرزی مورد مناقشه خود که سرشار از گاز طبیعی است، مذاکرات ناموفقی داشته‌اند. عربستان سعودی نیز به دلیل اشتراک در منابع گازی و نفتی این میدان با کویت، بخشی از این مناقشه است.

حفاری ایران در این میدان در سال ۲۰۰۱، کویت و عربستان سعودی را ترغیب کرد تا بر سر یک قرارداد مرزی دریایی به توافق برسند که بر اساس آن این دو کشور به طور مشترک منطقه فراساحلی را توسعه دهند.

در ماه مارس، عربستان سعودی و ایران در توافقی غیرمنتظره با میانجیگری چین را اعلام کردند که روابط دیپلماتیک خود را پس از یک دوره هفت‌ساله قطع روابط، بازگردانند. این توافق امیدها برای کاهش تنش بین کشورهای خاورمیانه را افزایش داد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
رکوردشکنی صادرات نفت خام روسیه در سال ۲۰۲۴ 09 آوریل 2024

رکوردشکنی صادرات نفت خام روسیه در سال ۲۰۲۴

اکوایران: آمارها حاکی از آن است که میزان صادرات نفت خام روسیه در سال جاری میلادی با رشد همراه شده و به بالاترین سطح خود در این سال رسیده است.

تغییر غافلگیرکننده در رشد اقتصادی امارات؛ پای نفت در میان است 09 آوریل 2024

تغییر غافلگیرکننده در رشد اقتصادی امارات؛ پای نفت در میان است

اکوایران: امارات متحده عربی پیش‌بینی کرده رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۴ بسیار کمتر از تخمین‌های مربوطه در ماه دسامبر خواهد بود. دلیل این اتفاق به توافق اوپک پلاس برمی‌گردد که کشورهای عضو را به تولید کمتر نفت مجبور کرده است.

نمودار روز: میانگین مصرف بنزین در ایام نوروز در یک دهه چقدر بوده است؟ 09 آوریل 2024

نمودار روز: میانگین مصرف بنزین در ایام نوروز در یک دهه چقدر بوده است؟

براساس اطلاعات منتشر شده توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در ایام تعطیلات نوروز در سال جاری به طور میانگین روزانه ۱۲۰٫۸ میلیون لیتر بنزین در سطح کشور مصرف شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد افزایش داشته است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.