ادغام کارت سوخت با کارت بانکی به نفع این افراد است
ادغام کارت سوخت با کارت بانکی به نفع این افراد است

حق‌شناس گفت: شاید باشند کسانی که در کشورمان به راحتی معامله انجام می‌دهند و از پرداخت مالیات فرار می‌کنند، قطعا این به ضرر اقتصاد ملی است. لذا هوشمندسازی کارت سوخت، کارت ملی و کارت بانکی به نفع مصرف کننده خواهد بود.

عرضه سوخت با کارت بانکی از یک جایگاه در تهران و در جایگاه‌هایی که بنزین سوپر دارند، به صورت آزمایشی آغاز شده است و با توجه به نتایج به دست آمده، قابلیت گسترش و اجرای سراسری در کل کشور را دارد. این روش علاوه بر اینکه به سهولت پرداخت مشتریان کمک می‌کند، همچنین به کاهش هزینه‌های انتقال و نگهداری نقدینگی در جایگاه‌های سوخت نیز کمک خواهد کرد. بهبود کیفیت خدمات را نیز به همراه خواهد داشت اما در اجرای این روش، باید نقاط قوت و ضعف آن با دقت بررسی شوند.

باید از امنیت کافی در انتقال اطلاعات و پرداخت‌ها اطمینان حاصل شود و از هرگونه تقلب یا سوء استفاده جلوگیری شود. همچنین، توجه به نیازهای مشتریان و تسهیل در پرداخت برای آن‌ها، از موارد دیگری است که باید در اجرای این روش مد نظر قرار گیرد. در خصوص عرضه سوخت با کارت بانکی از جایگاه‌های سوخت، به نظر می‌رسد که می‌تواند یک روش موثر و کارآمد برای پرداخت در جایگاه‌های سوخت باشد که با توجه به نتایج به دست آمده، به صورت سراسری در کل کشور به اجرا خواهد رسید. در همین رابطه با هادی حق‌شناس کارشناس اقتصادی گفتگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانیم.

هادی-حق شناس

متمرکز شدن کارت‌های هوشمند در یک کارت

هادی حق‌شناس اقتصاددان به گسترش نیوز گفت: در جیب هر شهروند ایرانی چندین کارت وجود دارد. یک زمانی قرار بود کارت ملی هوشمند صادر شود و بر اساس آن برای کارهای بانکی و سایر اموری که نیاز به اظهار هویت است، مورد استفاده قرار بگیرد. بنابراین چنین طرحی در گذشته نیز وجود داشته است. اگر هدف این باشد که شناسایی شود هر شهروند چه میزان بنزین مصرف می‌کند، اجرایی شدن این طرح کاربردی خواهد بود.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که در روال اداری سازمان‌ها وجود دارد درخواست کپی مدارک (شناسنامه و کارت ملی) است و هنوز این روند سنتی حذف نشده است. اگر شرایطی ایجاد شود که با یک کد؛ هویت، محل سکونت، حساب‌های بانکی، مصرف بنزین و همه مواردی که نیاز یک شهروند است، مشخص شود؛ این امر از نظر جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی به نفع کشور خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت:شاید باشند کسانی که در کشورمان به راحتی معامله انجام می‌دهند و از پرداخت مالیات فرار می‌کنند، قطعا این به ضرر اقتصاد ملی است. لذا هوشمندسازی کارت سوخت، کارت ملی و کارت بانکی به نفع مصرف کننده خواهد بود.

خطر هک شدن اطلاعات کارت هوشمند

حق‌شناس درباره خطر احتمال هک سامانه انتقال سهیمه سوخت به کارت بانکی گفت: ریسک دستبردی به اطلاعات هیچ وقت صفر نمی‌شود اما در کنار این خطر، منافع آن می‌چربد. ما در بلند مدت به سمت هوشمندسازی باید برویم و دستگاه‌های اجرایی هم بتوانند به سادگی به اطلاعات مورد نیاز دستیابی پیدا کنند. این اقدام در واقع تسهیل‌گری در امور اداری و روزمره است و طبیعتا از همه نظر برای کشور فایده خواهد داشت.

احتمال رصد کردن افراد در طرح هوشمندسازی

کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا متمرکز شدن اطلاعات در یک کارت به منظور رصد کردن افراد است یا خیر، گفت: اطلاعات افراد توسط مراجع اجرایی قابل دسترس است و نیازی به این کار نیست. هوشمندسازی کارت‌ها با توجه به روال منسوخ شده قدیمی در دریافت اطلاعات افراد، روال کار را آسان‌تر می‌کند. در مجموع این طرح هوشمندسازی مثبت است و بهتر است هر چه سریع‌تر در سطح گسترده‌تری اجرایی شود.

کلام آخر

با توجه به خرابی ۴۰ درصدی کارتخوان‌های سامانه هوشمند سوخت، پیاده‌سازی طرح عرضه سوخت از طریق کارت بانکی ممکن است با چالش‌هایی روبرو شود. در حال حاضر، خرابی کارتخوان‌های سامانه هوشمند سوخت به دلیل‌عدم تعمیر آن‌ها در چند سال اخیر، مشکلاتی را برای صنف جایگاه‌داران سوخت کشور ایجاد کرده است. همچنین، این خرابی‌ها می‌توانند باعث افزایش صف‌های طولانی در پمپ بنزین‌ها شوند.

با این وجود، این روش علاوه بر اینکه به سهولت و راحتی پرداخت برای مشتریان کمک می‌کند، همچنین به کاهش هزینه‌های انتقال و نگهداری نقدینگی در جایگاه‌های سوخت کمک می‌کند و بهبود کیفیت خدمات را نیز به همراه دارد. با این حال، برای پیاده‌سازی موفق این طرح، باید به تعمیر و بهبود کارتخوان‌های سامانه هوشمند سوخت توجه شود و از این رو، این موضوع باید به عنوان یک اولویت مهم برای صنف جایگاه‌داران سوخت کشور مد نظر قرار گیرد. همچنین، باید به نیازهای مشتریان و تسهیل در پرداخت برای آن‌ها، از موارد دیگری است که باید در پیاده‌سازی این روش مد نظر قرار گیرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]