طرز تهیه باقالا قاتق غذای محبوب گیلانی

باقالی خورشت از معروف ترین و محبوبترین غذاهای گیلانی است که به آن باقالی قاتق، باقالا قاتق ، باقالا خورشت و بعضا خورشت گل در چمن نیز می گویند. لوبیای مورد استفاده در باقالا قاتق از خانواده ی لوبیا چیتی است که پاچ باقالا، لوبیا کشاورزی هم نام دارد.

باقالا قاتق

 

مواد لازم برای پخت باقالا قاتق (باقالا خورشت)

باقالا کشاورزی (پاچ باقالا) ۱۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
سیر ۳ حبه
شوید به مقدار لازم
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
روغن ۲ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
آب ولرم ۲ لیوان

 

برای پخت باقالاقاتق هم می توانید از لوبیای تر و تازه که سبز هست استفاده کنید هم از لوبیای خشک، اگر از لوبیای خشک استفاده می کنید باید لوبیا ها را از شب قبل (حداقل ۶ ساعت) در آب جوش قرار دهید که قشنگ خیس بخورد تا به راحتی پوست آن جدا شود. پوست لوبیا ها را گرفته و آن را از وسط جدا کنید

باقالا قاتق

طرز تهیه باقالا قاتق (باقالا خورش)

۱- اول از همه سیر ها را خرد کرده و سیر های خرد شده را در روغن تفت دهید
۲- بعد لوبیا ها و مقداری زرچوبه را به آن اضافه کنید تا به مدت چند دقیقه باهم تفت بخورند و نیم پز شود
۳- سپس شوید را به لوبیا و سیر که باهم تفت خوردند اضافه کنید
۴- درمرحله ی بعد مقداری آب نیمه گرم به میزان لازم، نمک و فلفل به میزان دلخواه اضافه کنید.
۵- در مرحله آخر وقتی لوبیا ها پخته شد تخم مرغ ها را به خورشت اضافه کنید دقت کنید که به هیچ وجه نباید بعد از اضافه کردن تخم مرغ ها خورشت را هم بزنید. (چون خورشت بوی تخم مرغ میگیرد)

باقالا خورشت شما آمادست نوش جان.

باقالا قاتق

نکاتی برای پخت باقالاقاتق

– می توانید به جای حبه سیر از برگ سیر تازه بصورت خرد شده استفاده کنید
– می توانید به جای شوید خشک شده از شوید تر و تازه خرد شده استفاده کنید
– پیشنهاد می شود باقالا خورشت را با سیرترشی، زیتون پرورده و ماهی دودی یا ماهی شور حتما امتحان کنید.

مشخصات

دانـــــلود

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

    دسته‌ها